WELKOM
BIE DE BRON

Good aete, good drènke, gaer hie zin.

Onder de rook van de Alfa Bierbrouwerij bevindt zich Bie de Bron, de horecagelegenheid van de brouwerij. Tussen de landerijen in het heuvellandschap kun je hier jezelf volledig onderdompelen in al het lekkers dat onze brouwerij te bieden heeft. Het citaat “Goed eten, goed drinken en graag hier zijn” van Tante Wies weerspiegelt nog steeds onze gastvrijheid en benadrukt het belang dat wij hechten aan bourgondisch genieten.

Bij Bie de Bron kun je dan ook genieten van heerlijke lunch- en dinergerechten, maar ook van verse Limburgse vlaai of hapjes van onze borrelkaart. Natuurlijk kun je dit alles combineren met een verfrissend Alfa Bier.

Wij schenken het gehele Alfa Bier assortiment rechtstreeks van de tap, inclusief ons Alfa Ongefilterd Puur. Alfa Ongefilterd Puur is een bijzonder bier dat niet gepasteuriseerd en niet gefilterd is, gebrouwen volgens traditionele methoden. Dit bier bevat nog gist, zit boordevol vitaminen B en komt direct uit de lagertank. Verser kan niet!

Voorkom teleurstelling, reserveer vooraf!

Reserveren

Alle mogelijkheden
Lekker wakker worden met een ontbijtje? Of liever een uitgebreide heerlijke lunch, private dining of lekker borrelen met vrienden en familie? Bij Bie de Bron kan het allemaal. En zoek je nog een unieke locatie voor een feest, uitje, evenement of vergadermogelijkheden? Ook dan ben je hier op het juiste adres om er een onvergetelijke ervaring van te maken.

Faciliteiten
Naast heerlijk eten en drinken biedt Bie de Bron ook dagelijks rondleidingen door onze Alfa Bierbrouwerij aan. Bovendien vind je hier onze vernieuwde en uitgebreide Alfa Bier merchandise shop, waar je terecht kunt voor Alfa-merchandise, cadeaus, bieren voor thuis en het ter plekke boeken van rondleidingen. Het hele complex van Bie de Bron is voor iedereen toegankelijk en uitstekend geschikt voor mindervaliden. En kom je op de fiets? Bie de Bron is een start-, rust- en stoppunt voor diverse fietstochten in de omgeving. Mét oplaadpunt voor je e-bike.

Van familie tot familie
Onze medewerkers verwelkomen je graag bij Bie de Bron en zullen er alles aan doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Reserveren voor een bezoek is niet nodig, alleen bij grote groepen. Wees welkom, namens de familie Meens en het team.

Duurzaamheid – Onze tweede natuur
Duurzaamheid is bij Alfa Bier onze tweede natuur. Niet de laatste jaren pas – maar altijd al. Zo zuiverden we in de jaren ‘60 en ‘70 ons proceswater al, bestaat onze nieuwe fles uit 5% minder glas, gebruiken we het restproduct (bostel) dat overblijft tijdens het brouwproces onder meer als ingrediënt voor brood en chocolade en hebben we – ook hier bij Bie de Bron – zonnepanelen. Maar we gaan verder. Zo beschikken we in het gebouw van Bie de Bron over een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie voor de spoelkeuken. Daarnaast kookt ons team in de keuken 100% gasvrij, recyclen we ons frituurvet én gebruiken we zo min mogelijk plastic. Bovendien hebben we een eigen kruidentuin en maken we waar mogelijk altijd gebruik van lokale ingrediënten om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. En dat werkt.

Dankzij alle dingen die we doen – zowel nieuw als oud – zijn we eigenlijk al meer dan 150 jaar duurzaam onderweg. Zo brouwen wij elke dag ons ambachtelijke natuurzuivere bier opnieuw, met het oog op de dag van morgen.